VVM NaJaarsdag - vr. 24 november 2017

Gastspreker Prof. dr. Fred Korthagen

vvmIk ben altijd gefascineerd door de momenten waarop er iets in de ogen van mensen begint te glinsteren als ze geïnspireerd raken. Dan is leren geen opgave meer maar gewoon genieten van wat zich voltrekt

Prof. dr. Fred Korthagen richt zich op onderzoek en verzorgt opleidingen en cursussen, workshops en lezingen gebaseerd op kernreflectie, de positieve psychologie en principes uit Gestalt, NLP, de presence-benadering en westerse en oosterse psychologie (o.a. mindfulness). De aanpak is gericht op talentontwikkeling en aangeboren krachten in mensen: wat zijn hun meest eigen kwaliteiten en talenten, wat is hun missie? Hoe kun je mensen helpen hun potentieel optimaal te benutten en belemmeringen te overwinnen? Hoe komen mensen tot ‘leren van binnenuit’.

Prof. Dr. Fred Korthagen is emeritus hoogleraar onderwijskunde van de Universiteit Utrecht. Fred heeft honderden wetenschappelijke en praktijkgerichte publicaties geschreven. Zijn werk is in vele talen vertaald.

Fred zal tijdens de VVM-Jaardag in een workshop vooral ingaan op het aanboren van de diepere krachten in mensen en de rol van hier-en-nu-gewaarzijn daarbij. Hij zal relaties leggen met mindfulness en de presence-benadering van Otto Scharmer (Theory U). Otto Scharmer gebruikt het begrip presencing. Dit woord is een samenvoeging van presence en sensing, waarbij het gaat om het diepgaand en volledig waarnemen van het hier en nu, voorbij standaardinterpretaties van de werkelijkheid. Ook krijgen de positieve psychologie en Korthagens model van kernreflectie aandacht. Fred is een dynamische begeleider van workshops en hij werkt zeer inspirerend. Je zult als deelnemer niet buiten schot blijven en met korte oefeningen samen aan de slag gaan.

PROGRAMMA

10:00 – 11:00 uur: Algemene Ledenvergadering

11:15 - 12:15 uur: Workshops met VVM-werkgroepen

13:15 – 16:30 uur: Workshop Fred Korthagen

LOCATIE

De Landgoederij
Camminghalaan 30
3981 GH Bunnik

Aanmelden voor de jaardag 24 nov 2017

© 2018 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners