Skip to main content

Mindfulnesstraining

09 september  00:00  Orvelte
https://www.irmasmegen.com/8-weekse-mindfulnesstraining/

Mindfulness voor jezelf en om met kinderen in te zetten.

We leven in een ‘snelle’ wereld, zowel in ons werk als thuis. Soms lopen we onszelf bijna of helemaal voorbij. Met mindfulness sta je even stil, ook als je denkt dat er geen tijd voor is. Want misschien is het wel andersom: hoe drukker je bent (of hoe meer druk je voelt), des te belangrijker het is om even de tijd te nemen. Zo zorg je goed voor jezelf en dat maakt dat er ook meer ruimte is voor anderen en de wereld om je heen.

In deze training maken we een tweeslag: hoe beoefen je zelf mindfulness en hoe kun je dit met kinderen inzetten. Praktijkoefeningen en theorie zijn steeds met elkaar verweven.

Opbrengsten

In het Engels wordt mindfulness ook wel ‘Awareness’ genoemd: bewustzijn. Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie.

Je leert om je minder te laten meeslepen door je gevoelens, emoties en (pieker)gedachten, ontdekt wat jouw automatische reacties zijn en herkent stress eerder. Zo kun je vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid leven. Daarnaast leer je hoe je dat met kinderen kunt toepassen, in een groep of individueel.


Ervaringen

“De diversiteit in de manieren waarop je mindful kan zijn, maakt dat het voor iedereen toegankelijk is. ‘Waar is je aandacht nu?’ “

“Als alles zó verzorgend was als deze training en we ook met onszelf en onze omgeving zo zouden omgaan, dan komen we met elkaar een heel eind!”

“Naast de theorie die we wekelijks meekregen, hebben we een scala aan oefeningen geleerd en werd heel duidelijk hoe je mindful in het leven kunt staan en dat op een speelse manier aan kinderen kunt leren.”

“Uit Irma’s benadering spreekt een jarenlange ervaring met onderwijs, kinderen en mindfulness. Het was een feestje, geen enkele moeite dus om de rit Almelo – Orvelte wekelijks te ondernemen!”
Mindfulnesstraining MBCT/MBSR
Speel je Wijs
Irma Smegen
Aanmelden
Flintenweg 5
9441PC Orvelte

Nederlands
 

Overige trainingen

Activiteit