Geaccrediteerde opleidingen


De wereld van mindfulness opleidingen is groot. Er zijn opleidingen die opleiden tot Mindfulnesstrainer Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en/of Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT). Maar er zijn tegenwoordig ook veel nieuwe opleidingen die hier een afgeleide van zijn. 

Een van de voorwaarden voor onze certificatie is dat je een basisopleiding hebt gevolgd bij een door het VVM geaccrediteerde opleidingsinstituut voor MBCT of MBSR. 

Heb je jouw mindfulness-opleiding bij een ander opleidingsinstituut gevolgd? Leg de inhoud hiervan dan voor aan de certificeringscommissie van de VVM. Zij toetst dan of deze opleiding voldoende niveau en inhoud heeft op het gebied van MBCT/MBSR om te kunnen gebruiken voor jouw certificering. 

Je kunt je ook toeleggen op andere gebieden waarbij mindfulness wordt toegepast of in is geïntegreerd. Denk aan: Mindfulness en coaching, Acceptance & Commitment Therapy, Compassie-opleiding, Mindfulness & eten. Dit zijn echter geen officiële  MBCT- of MBSR-opleidingen en zodanig ook niet geaccrediteerd door de VVM. Je kunt deze opleidingen uiteraard wel als een verdieping gebruiken.

Overzicht VVM geaccrediteerde opleidingen

© 2018 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners