Symposium: De Verademing van Bram Bakker 29 september 2017

Voor alle mindfulnessbeoefenaren, dus nodig eventueel ook je eigen deelnemers aan de training uit!

brambakker2017De mindfulnessbeoefenaren weten als geen ander hoe belangrijk de adem is. Bram Bakker en Koen de Jong hebben samen het boek ‘Verademing’ geschreven: “De Boeddhistische monnik en topsporter hebben met elkaar gemeen dat ze, niet te snel ademhalen. … Door kalmer te leren ademen krijg je juist energie! Daarbij bevordert de ademhalingsoefening een blijmoedig brein. Een ontregelde ademhaling kan klachten veroorzaken als, hoofdpijn, rugpijn, burn-out, depressie en problemen met slaap of concentratie.” Of nu de ontregelde ademhaling klachten veroorzaakt of dat de klachten een ontregelde ademhaling veroorzaakt is een vraag die interessant kan zijn, maar dat er een samenhang is zal door niemand betwijfeld worden.

Doordat Bram Bakker (1963) geneeskunde heeft gestudeerd, zich gespecialiseerde tot psychiater en promoveerde op paniekaanvallen is deze lezing des te interessanter voor mindfulnesstrainers die Mindfulness Based Stress Reduction en/of Mindfulness Based Cognitive Therapy geven. De visie van Bram is dat je depressie en burn-out onder dezelfde categorie kunt rangschikken. De vraag die daarbij kan opkomen is dan ook; kun je depressie en burn-out op dezelfde wijze behandelen of dien je dit anders aan te pakken?

Bram zal om 14:00 uur starten met zijn lezing over zijn boek ‘Verademing’. Dit zal voor ons als mindfulnessbeoefenaren wel de nodig stof geven om na te denken en in dialoog te geraken met Bram. Wie zou daar niet bij willen zijn?

Programma

13:30 uur: Inloop
14:00 uur: Bram Bakker
16:00 uur: Netwerken
17:00 uur: Sluiting

Kosten

€ 35,00

Locatie

Seats2meet.com
Utrecht CS
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht 

Aanmelden voor Bram Bakker 29 sept. 2017

© 2018 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners