Mindfulness en trauma: handvatten voor trainers

02 februari  10:00  Amsterdam
https://www.presentmind.nl/portfolio-view/mindfulness-en-trauma/

Mindfulnessbeoefening is een avontuurlijke reis. Behalve aangename ervaringen kunnen ook emotionele wonden en traumatische herinneringen naar boven komen. Als ze opkomen tijdens de beoefening, kunnen er verschillende dingen gebeuren: de ervaringen worden herkend, erkend en geïntegreerd, en mindfulnessbeoefening wordt een weg naar heling, zelfkennis en meer innerlijke vrijheid. Of deelnemers aan de beoefening schrikken van de overweldigende emoties en weten niet hoe ze ermee om moeten gaan. Er kan dan verwarring en dissociatie ontstaan, en een gevoel van desintegratie.

Doel van de workshop
In deze workshop onderzoeken we hoe we de mindfulness beoefening kunnen inzetten in het omgaan met trauma. Theorie, oefeningen en demonstraties wisselen elkaar af. Deelnemers aan deze workshop zullen naar huis gaan met meer kennis van trauma en met mogelijkheden-oefeningen zodat deelnemers met een traumatische reactie zich veiliger voelen en zichzelf kunnen reguleren.

Als trainer krijg je tevens een aantal oefeningen aangereikt die je handvaten kunnen geven je weer in het hier-en-nu te brengen, wanneer er bij jou als trainer oude patronen geactiveerd worden in het omgaan met de deelnemers.
Workshop
Present Mind
Present Mind Present mind
Aanmelden
Zamenhof 108-Unit 7
1022 AG Amsterdam
Nederlands
 

Overige trainingen

Activiteit
Mindfulness stilteweekend met Lot Heijke Retraite 13 september 00:00 Velp http://
Mindfulness najaarsretraite (5 etmalen) met Lot Heijke Retraite 18 oktober 00:00 Velp http://
Interpersonal Mindfulness training: 8 weekse online en live Specifieke mindfulnesstraining 28 oktober 19:30 http://presentmind.net
Mindfulness en Trauma: bijschoing voor trainers en coaches Workshop 23 november 10:30 Amsterdam http://www.presentmind.nl

┬ę 2018 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners