Skip to main content

Leden van de Vereniging Voor Mindfulness

Alleen natuurlijke personen kunnen lid worden van de Vereniging Voor Mindfulness en dus geen rechtspersonen. De Vereniging Voor Mindfulness is een hybride vereniging, enerzijds is het een ‘gewone’ vereniging voor haar basis leden en anderzijds een beroepsvereniging voor haar gecertificeerde professionals/leden.

Basis
lidmaatschap
VVM

€96 per jaar

Verbinden met mensen die geïnspireerd zijn door mindfulness

Toegang tot (online en live) bijeenkomsten

Korting op activiteiten

Studenten leden en senioren betalen 50% van de normale contributie

Aanvraag
certificaat
Professional

basis* + €75 eenmalig

*basislidmaatschap vereist

Als men eerst voor de basis gecertificeerd
wordt dan hoeft men niet nog een tweede keer
te betalen voor de certificering tot specialist

Gecertificeerd professional lidmaatschap

Basis + €60 per jaar

Basis lidmaatschap vereist

Kwaliteitskeurmerk

Vergoeding zorgverzekeraars mits professional op gecertificeerd MBSR/MBCT, MBCL en/of MBCP-Fear specialistisch niveau

Vermelding als professional (incl. jouw aanbod) in onze zoekmodule

Basis Leden

De Vereniging voor Mindfulness wil mensen verbinden die geïnspireerd zijn door mindfulness. Door samen mindfulness verder te verspreiden kunnen we elkaar stimuleren om enerzijds zelf met mindfulness bezig te zijn en anderzijds anderen te inspireren voor mindfulness. 

De Vereniging organiseert inhoudelijke bijeenkomsten zowel online als op locatie. Op deze bijeenkomsten kunnen leden elkaar ontmoeten en netwerken naast het volgen van het inhoudelijke programma.

De contributie voor basis leden is €96. Studenten leden en senioren betalen 50% van de normale contributie. Student lid kun je maximaal 1 jaar zijn en is bedoeld om kennis te maken met de Vereniging voor Mindfulness. Wanneer je als mindfulness professional met pensioen bent kan je toch lid blijven tegen een lagere bijdrage.

Gecertificeerde professionals/leden

De gecertificeerde leden hebben een kwaliteitskeurmerk. Doordat zij voldoende zijn opgeleid en zich ook houden aan de erecode van de Vereniging voor Mindfulness kunnen zij volgens de Vereniging op een kwalitatief hoog niveau de mindfulness overdragen aan anderen. Je kunt naast de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) ook voor ander Mindfulness Based Programma’s (MBP’s) gecertificeerd worden. Per 1 januari 2022 kunnen leden voor de volgende MBP’s gecertificeerd worden:

  • Mindfulness Based Emotionele Intelligentie (MBE)
  • (Speciale) S-MBSR opvoeding & onderwijs
  • Mindfulness Based Childbrith & Parenting – Fear

Om gecertificeerd lid te kunnen worden betaal je de basis contributie van €96 per jaar. Voor de certificering zijn de kosten daarbovenop €60 per jaaren eenmalig €75 voor de aanvraag van een certificaat. Dus als men eerst voor de basis gecertificeerd wordt dan hoeft men niet nog een tweede keer te betalen voor de certificering tot specialist . Je kunt je dan op de website van de Vereniging voor Mindfulness profileren.

Voor de zekerheid melden we dat vooralsnog alleen op specialistisch niveau gecertificeerde MBSR/MBCT, MBCL en MBCP-Fear professionals voor vergoeding van de zorgverzekeraars in aanmerking komen. 

Lid worden

Vind je het fijn jouw passie voor mindfulness te delen met anderen en wil je graag deel uitmaken van een uitgebreid netwerk van mindfulness professionals, beoefenaars en onderzoekers? Meld je dan aan als lid. Zo vergroot je jouw bijdrage aan een meer mindfulle wereld!