Nieuws van de VVM


Voorjaarsdag op 17 april met Greg Heffron

Reserveer in je agenda!

Op vrijdag 17 april 2020 staat de Jaardag in het teken van "Bringing Mindfulness to Communication".
Het is tevens een Jubileumdag, wij vieren het 10-jarig bestaan van de vereniging.

Greg Heffron geeft de workshop ‘The five keys to communication’ waarin een communicatie methode wordt aangereikt waarbij de mindfulness als gids dient om te navigeren. 
Simpele modellen, begeleide mindfulness oefeningen en ervaringsgerichte opdrachten helpen ons om het contact met onszelf te herstellen en vertrouwen te (her)vinden in interactie met anderen.

Nieuw: Certificaat ‘Mindfulness Professional’

Vanaf1 juli j.l. heeft de VVM een nieuwe regeling voor (her) certificering van leden die mindfulness professioneel inzetten.  Zij kunnen zich laten certificeren niet alleen in de MBSR of MBCT maar ook in andere mindfulness based programma’s (MBP’s). Het certificaat houdt erkenning in als ‘Mindfulness Professional’.  Achtergronden en de regeling zelf tref je aan in het document (Her)certificering VVM vanaf 1 juli 2019. Hierin staan ook de overgangsregelingen voor wie reeds gecertificeerd is.

Overleg omtrent accreditatie gestart

Bij accreditatie gaat het over de toetsing van opleidingen waarin mindfulness professionals worden geschoold. Dit gaat anno 2019 over een breed scala aan Mindfulness Based Programma’s. Deze vragen om een nieuwe vorm van toetsen. De VVM wil dit in goed overleg met de opleiders ontwikkelen. Op 21 juni j.l. vond een eerste overleg met een aantal van hen plaats. Ook de VMBN was hier bij en heel belangrijk; de aanwezige opleiders zijn graag bereid mee te werken. Direct na de zomer gaan we samen met de VMBN een concreet voorstel maken voor het betrekken van de opleiders bij deze ontwikkeling.  

Najaarsdag 2019

De Jaardag op 15 november in Bunnik met de Workshop van Frits Koster had een grote opkomst en was super interessant.

We hebben met z'n allen flink geoefend met 'Interpersoonlijk Communiceren' en tussendoor hebben we door mindful te bewegen contact gemaakt met onszelf.

Samenwerking VMBN opgepakt

De samenwerking met onze zustervereniging VMBN lag een tijdje stil. Inmiddels is de draad weer opgepakt en richten we ons op concrete zaken waarbij het samen doen zijn voordelen heeft. De eerste klus waar we aan beginnen is gelijk een uitdaging: gezamenlijke accreditatie van opleidingen. Zo participeren wij in de Taskforce MBP’s van de VMBN. Maar er zijn meer onderwerpen in beeld, daarover na de zomer meer.

VVM officieel lid van EAMBA

Sinds begin augustus 2019 is de VVM lid van de European Association of Mindfulness Based Approaches (EAMBA). EAMBA is de koepelorganisatie van de Europese verenigingen voor mindfulness trainers.

Jaarlijks vindt er een EAMBA retraite plaats voor mindfulness trainers en trainers in opleiding. De volgende retraite is van 2 - 7 januari 2020 in Wardenburg, Duitsland. Kijk hier voor meer informatie.

© 2020 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners