Nieuws van de VVM


Maartregelen beperking Corona


De VVM adviseert om alle door de Overheid bekend gemaakte maatregelen op te volgen.
Wij raden aan de trainingen sowieso tot 6 april uit te stellen.
De trainingen kunnen eventueel online worden voortgezet.
Wij wensen alle trainers sterkte met de aanpassingen en de organisatie hiervan.

Boekrecensie

Spelen met je kind - Irma Smegen

Irma Hesselmans recenseert ‘Spelen in stilte’ van Irma Smegen. Dit is een rijk en handzaam boek voor iedereen die met kinderen werkt en daarbij mindfulness wil toepassen, zelfs als je weinig of geen ervaring hebt met mindfulness. > lees verder

Nieuw: Certificaat ‘Mindfulness Professional’

Vanaf1 juli j.l. heeft de VVM een nieuwe regeling voor (her) certificering van leden die mindfulness professioneel inzetten.  Zij kunnen zich laten certificeren niet alleen in de MBSR of MBCT maar ook in andere mindfulness based programma’s (MBP’s). Het certificaat houdt erkenning in als ‘Mindfulness Professional’.  Achtergronden en de regeling zelf tref je aan in het document (Her)certificering VVM vanaf 1 juli 2019. Hierin staan ook de overgangsregelingen voor wie reeds gecertificeerd is.

Jubileum Symposium van 1 mei 2020 wordt verplaatst

Hoe in de toekomst het fundament van mindfulness te koesteren

Met Edel Maex en Anne Speckens

Waar gaat het écht om in mindfulness? Wat in beweging is, doet ons teruggrijpen naar de kern. Mindfulness heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Daardoor komt het ook in woelig water terecht. Wat is het fundament van mindfulness? Hoe kunnen we ons daartoe verhouden?

Najaarsdag 2019

De Jaardag op 15 november in Bunnik met de Workshop van Frits Koster had een grote opkomst en was super interessant.

We hebben met z'n allen flink geoefend met 'Interpersoonlijk Communiceren' en tussendoor hebben we door mindful te bewegen contact gemaakt met onszelf.

VVM officieel lid van EAMBA

Sinds begin augustus 2019 is de VVM lid van de European Association of Mindfulness Based Approaches (EAMBA). EAMBA is de koepelorganisatie van de Europese verenigingen voor mindfulness trainers.

Jaarlijks vindt er een EAMBA retraite plaats voor mindfulness trainers en trainers in opleiding. De volgende retraite is van 2 - 7 januari 2020 in Wardenburg, Duitsland. Kijk hier voor meer informatie.

© 2020 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners