Nieuws van de VVM


Jubileum Symposium op 1 mei 2020

Hoe in de toekomst het fundament van mindfulness te koesteren

Met Edel Maex en Anne Speckens

Waar gaat het écht om in mindfulness? Wat in beweging is, doet ons teruggrijpen naar de kern. Mindfulness heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Daardoor komt het ook in woelig water terecht. Wat is het fundament van mindfulness? Hoe kunnen we ons daartoe verhouden?

Boekrecensie

Spelen met je kind - Irma Smegen

Irma Hesselmans recenseert ‘Spelen in stilte’ van Irma Smegen. Dit is een rijk en handzaam boek voor iedereen die met kinderen werkt en daarbij mindfulness wil toepassen, zelfs als je weinig of geen ervaring hebt met mindfulness. > lees verder

Nieuw: Certificaat ‘Mindfulness Professional’

Vanaf1 juli j.l. heeft de VVM een nieuwe regeling voor (her) certificering van leden die mindfulness professioneel inzetten.  Zij kunnen zich laten certificeren niet alleen in de MBSR of MBCT maar ook in andere mindfulness based programma’s (MBP’s). Het certificaat houdt erkenning in als ‘Mindfulness Professional’.  Achtergronden en de regeling zelf tref je aan in het document (Her)certificering VVM vanaf 1 juli 2019. Hierin staan ook de overgangsregelingen voor wie reeds gecertificeerd is.

Najaarsdag 2019

De Jaardag op 15 november in Bunnik met de Workshop van Frits Koster had een grote opkomst en was super interessant.

We hebben met z'n allen flink geoefend met 'Interpersoonlijk Communiceren' en tussendoor hebben we door mindful te bewegen contact gemaakt met onszelf.

Samenwerking VMBN opgepakt

De samenwerking met onze zustervereniging VMBN lag een tijdje stil. Inmiddels is de draad weer opgepakt en richten we ons op concrete zaken waarbij het samen doen zijn voordelen heeft. De eerste klus waar we aan beginnen is gelijk een uitdaging: gezamenlijke accreditatie van opleidingen. Zo participeren wij in de Taskforce MBP’s van de VMBN. Maar er zijn meer onderwerpen in beeld, daarover na de zomer meer.

VVM officieel lid van EAMBA

Sinds begin augustus 2019 is de VVM lid van de European Association of Mindfulness Based Approaches (EAMBA). EAMBA is de koepelorganisatie van de Europese verenigingen voor mindfulness trainers.

Jaarlijks vindt er een EAMBA retraite plaats voor mindfulness trainers en trainers in opleiding. De volgende retraite is van 2 - 7 januari 2020 in Wardenburg, Duitsland. Kijk hier voor meer informatie.

© 2020 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners