Nieuws van de VVM


Jubileum Symposium nu op 13 november in Bunnik

Hoe in de toekomst het fundament van mindfulness te koesteren

Met Edel Maex en Anne Speckens

Waar gaat het écht om in mindfulness? Wat in beweging is, doet ons teruggrijpen naar de kern. Mindfulness heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Daardoor komt het ook in woelig water terecht. Wat is het fundament van mindfulness? Hoe kunnen we ons daartoe verhouden?

Boekrecensie

Spelen met je kind - Irma Smegen

Irma Hesselmans recenseert ‘Spelen in stilte’ van Irma Smegen. Dit is een rijk en handzaam boek voor iedereen die met kinderen werkt en daarbij mindfulness wil toepassen, zelfs als je weinig of geen ervaring hebt met mindfulness. > lees verder

Nieuw: Certificaat ‘Mindfulness Professional’

Vanaf1 juli j.l. heeft de VVM een nieuwe regeling voor (her) certificering van leden die mindfulness professioneel inzetten.  Zij kunnen zich laten certificeren niet alleen in de MBSR of MBCT maar ook in andere mindfulness based programma’s (MBP’s). Het certificaat houdt erkenning in als ‘Mindfulness Professional’.  Achtergronden en de regeling zelf tref je aan in het document (Her)certificering VVM vanaf 1 juli 2019. Hierin staan ook de overgangsregelingen voor wie reeds gecertificeerd is.

Maartregelen beperking Corona

Vanaf 1 juni zijn de regels voor groepsbijeenkomsten versoepeld. Door de RIVM zijn mindfulness groepstrainingen ingedeeld in de groep (para)medische zorg. Dit betekent dat grotendeels de richtlijnen voor (para)medische contactberoepen van toepassing zijn op de groepstrainingen.
Het geven van groepstraining is daarmee formeel toegestaan per 1 juni. Blijf wel voorzichtig want er wordt weliswaar een verbod opgeheven, maar wel binnen de algemene overheidsrichtlijn van thuiswerken, behalve als dit noodzakelijkerwijs niet kan.
Voor jezelf kan je dus de afweging maken of het direct noodzakelijk is weer trainingen op locatie te verzorgen.Wanneer je daartoe besluit neem dan de volgende maatregelen in acht:

  • telefonische gezondheidscheck voor iedere bijeenkomst (geen coranaverschijnselen in je huishouden de afgelopen 2 weken alsook in de afgelopen 24 uur geen last gehad van koorts, hoesten, (neus)verkoudheid, niezen, keelpijn, kortademigheid of benauwdheidsklachten)
  • houd 1,5 meter afstand in de praktijkruimte
  • ventileer in de praktijkruimte
  • de deelnemer neemt eigen materiaal (matjes, handdoeken etc.)
  • voorafgaand aan de sessie handen wassen met water en zeep of anti bacteriële handgel
  • wees voorlopig nog voorzichtig met fysieke oefeningen, yogastudio's bijvoorbeeld vallen ook onder sportscholen en die zijn nog gesloten. Als je een fysieke oefening wilt behandelen, geef de oefening dan mee naar huis of geef een kleine Zoom sessie voor mindful bewegen.

Najaarsdag 2019

De Jaardag op 15 november in Bunnik met de Workshop van Frits Koster had een grote opkomst en was super interessant.

We hebben met z'n allen flink geoefend met 'Interpersoonlijk Communiceren' en tussendoor hebben we door mindful te bewegen contact gemaakt met onszelf.

VVM officieel lid van EAMBA

Sinds begin augustus 2019 is de VVM lid van de European Association of Mindfulness Based Approaches (EAMBA). EAMBA is de koepelorganisatie van de Europese verenigingen voor mindfulness trainers.

Jaarlijks vindt er een EAMBA retraite plaats voor mindfulness trainers en trainers in opleiding. De volgende retraite is van 2 - 7 januari 2020 in Wardenburg, Duitsland. Kijk hier voor meer informatie.

© 2020 VVM | Privacyverklaring
Website door Futuron

Partners