Skip to main content

Samenwerkingen

VMBN

Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland
Het bestuur van de VMBN en VVM hebben regelmatig contact met elkaar. Om elkaar te ondersteunen, om nieuws uit te wisselen of om iets gezamelijks te organiseren voor onze leden. Voor de toekomst zijn we aan het kijken hoe we onze samenwerking kunnen versterken ondermeer op het gebied van het accrediteren van opleidingen. 

EAMBA

European network of Associations of Mindfulness Based Approaches

EAMBA is een overkoepelende organisatie van Europese mindfulness-verenigingen waarvan ook de VVM lid is. Het werd in augustus 2010 opgericht als netwerkorganisatie om uit te wisselen, samen te werken en elkaar te ondersteunen. Tijdens de laatste bijeenkomst (Madrid 2017) is besloten tot oprichting van de Federatie EAMBA. Er is een voorlopig bestuur en een drietal werkgroepen aangesteld. 

Een belangrijk onderwerp in Madrid vormden de uitkomsten van het ‘Global Integrity Network’. Dit is een internationale groep met leden uit verschillende landen en continenten,  die de afgelopen jaren hebben gewerkt aan ethische richtlijnen, standaarden en criteria voor mindfulnesstrainers en -docenten. Het 'Framework' document wordt gezien als een ‘living document’ en iedere vereniging kan en mag putten uit deze bron. Vanuit EAMBA is er de intentie om de kwaliteit van mindfulnesstrainers en hun docenten zoveel mogelijk te benoemen, te bewaken en op elkaar af te stemmen. 

Sinds een aantal jaren wordt begin januari een retraite georganiseerd voor Europese mindfulness trainers. 

Whiplash Stichting Nederland

De leden van de Whiplash Stichting krijgen 10% korting op een training mits de trainer zich daarvoor heeft aangemeld bij die stichting.

Ook partner worden?


De Vereniging voor Mindfulness is altijd op zoek naar samenwerkingspartners. We maken graag kennis om te kijken waar mogelijkheden liggen.