Skip to main content

Certificering

De VVM certificeert haar leden als zij dit wensen. Zij ontvangen de kwaliteitskeur ‘Mindfulness Professional’ welke aangeeft dat zij voldoende zijn opgeleid om door de VVM erkende programma’s over te dragen of in te zetten. Ook wordt bij de certificering gekeken naar andere aspecten zoals het voldoen aan de binnen de VVM geldende Erecode.

Certificering staat open voor hen die een opleiding gedaan hebben die voldoet aan de eisen van de VVM. De bekendste opleidingen zijn Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapy (MBCT) maar inmiddels zijn er ook andere mindfulness based programma’s (MBP’s) ontwikkeld voor specifieke doelgroepen of omstandigheden.

Professionals kunnen zich ook voor andere MBP’s laten certificeren, mits hun opleiding door de VVM is erkend. Opleiders kunnen bij de VVM een verzoek indienen om hun opleiding in zowel MBSR, MBCT als overige MBP’s geaccrediteerd te krijgen.

Nieuwe (her)certificering per 1 januari 2022 MBP’s

Bij zowel de certificering als de hercertificering is er een basis als een specialistisch niveau. Tot op heden kun je alleen op het specialistisch niveau MBSR/MBCT voor vergoeding van de zorgverzekeraars in aanmerking komen. Zie voor meer detail de pagina’s certificering en hercertificering op deze website.

Nieuw certificering Mindfuness Based Supervisor

Vanaf 1 januari 2022 kun je je laten certificeren voor supervisor.
Ook de certificering van supervisors loopt via de certificeringcommissie van de Vereniging Voor Mindfulness.

Certificering VVM leden

Ben je professional en wil je in aanmerking komen voor certificering? Lees de Procedure dan goed door. Voldoe je aan alle richtlijnen? Vraag dan de certificering aan.

Certificering VVM leden

Ben je professional en wil je in aanmerking komen voor certificering? Lees de Procedure dan goed door. Voldoe je aan alle richtlijnen? Vraag dan de certificering aan.

Hercertificering VVM leden

Na vijf jaar verloopt het eerste certificaat. Wil je je laten hercertificeren dan kun je dat hieronder aanvragen. Lees van tevoren eerst de bijbehorende Procedure door.

VVM erkende opleidingen

De wereld van mindfulness-opleidingen is groot. Wil je als professional in aanmerking komen voor certificering dan is het belangrijk dat je een opleiding hebt gevolgd die door de VVM is geaccrediteerd. Hieronder vind je meer informatie en een overzicht van deze opleidingen.