Skip to main content

Workshops & Opleidingen


Workshops 2024


Workshop 'De ondernemende mindfulnesstrainer' met Anurag ten Klooster
6 juni 2024 van 19.45 tot 21.45 uur

Zou je nieuw aanbod op mindfulnessgebied willen maken? Wil je je huidige trainingen en werkwijze doorontwikkelen naar een vorm en inhoud die aansluit bij hoe je zelf bent, waar je voor staat en waar je in gelooft? Misschien mindfulness in combinatie met andere methoden aanbieden. En daarbij willen leren hoe je deelnemers hiervoor werft.

Hoe kan je als mindfulnesstrainer een iets meer ondernemend en zakelijke aanpak hebben? Zodat je je plannen waar je mee rondloopt nu echt kunt gaan oppakken.

Meld je aan voor de kennismakingsworkshop van Opleiding Professioneel en Ondernemend Mindfulnesstrainer.

In deze workshop is aandacht voor:

  • kan iedereen zakelijk ondernemen of moet je er voor in de wieg zijn gelegd?
  • starten ook als je er nog niet helemaal klaar voor bent
  • wat is je doelgroep en wie je ideale klant?
  • welk programma past bij welke doelgroep?
  • uitwisselen van manieren om reclame te maken

Anurag ten Klooster is oprichter en hoofdopleider aan de Academie voor Leven. Ze leidt mensen op tot mindfulnesstrainer en compassie en ACT coach.

Deze workshop is een korte kennismaking met de 8-daagse Opleiding Professioneel en Ondernemend Mindfulnesstrainer die op 30 september van start gaat. Voor jezelf of/en voor herregistratie is deze opleiding een mooie investering.


Workshop Mindfulness-Based Training in Forgiveness (MBTF)
Joyce Cordus en Frits Koster
7 oktober 2024 van 19:30 tot 21:30 uur

Net zoals we mindfulness of vriendelijkheid kunnen ontwikkelen, zo kunnen we ook vergevingsgezindheid cultiveren. Vanuit die gedachte hebben Joyce Cordus en Frits Koster de Mindfulness-Based Training in Forgiveness (MBTF) ontwikkeld. Hierin wordt aandacht besteed aan vergevingsgezindheid m.b.t. jezelf, aan vergeving vragen aan en aan het vergeven van anderen. We doen dit op individueel niveau, in relatie tot groepen en gemeenschappen en m.b.t. de toenemende polarisatie in de wereld om ons heen. Er zal echter ook aandacht zijn voor allerlei dilemma’s en moeilijkheden bij de beoefening en hoe we ook hier compassievol mee kunnen en mogen omgaan. De training heeft een niet-religieus karakter en wordt wetenschappelijk getoetst, zie www.vergevingsgezindheid.com voor meer informatie.

Inhoud workshop
Tijdens de online-workshop kun je m.b.v. een geleide meditatie en een interpersoonlijke verkenning via breakout rooms in Zoom kennismaken met enkele aspecten van vergevingsgezindheid. Vervolgens zullen we de inhoud van de MBTF belichten – als een 6-weekse online-training of als een 3-daagse live-workshop voor mensen die werken met mensen.

Begeleiding
Joyce Cordus studeerde in 1984 aan de Universiteit van Amsterdam af als pedagoog. Sinds die tijd is zij, onder meer, werkzaam geweest in het hoger beroepsonderwijs. In 2011 rondde zij de opleiding tot mindfulnesstrainer af en begon zij met het geven van mindfulnesstrainingen aan studenten Social Work en Creatieve Therapie én aan docenten in basis- en voortgezet onderwijs. Begin 2021 rondde zij ook de opleiding tot compassietrainer af bij Frits Koster en Erik van den Brink. Sinds een aantal jaren begeleidt zij meditaties bij 30NOW. Zie www.joycecordus.nl.

Frits Koster beoefent sinds 1979 vipassana-meditatie en leefde vijf jaar als boeddhistisch monnik in Zuidoost-Azië. Hij heeft vele jaren ervaring als retraitebegeleider en als trainer MBSR, MBCL en IMP in de GGZ. Met Erik van den Brink heeft hij de training Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) ontwikkeld. Hierover hebben zij bij uitgeverij Boom twee boeken gepubliceerd. Met zijn vrouw Jetty Heynekamp heeft Frits o.a. ‘De kunst van mindful communiceren’ geschreven; samen met Zohair Elabd heeft hij de opleiding Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC) ontwikkeld. Zie www.fritskoster.nl.Trainingen van gecertificeerde leden

Ben je geïnteresseerd in mindfulness en wil je graag een mindfulness workshop of training volgen? Dat kan bij een van onze gecertificeerde leden of opleidingen.

Klik op de button voor het totaaloverzicht en om je aan te melden voor een van de trainingen.