Geaccrediteerde opleidingen

Wil je mindful professional worden?

Om gecertificeerd mindfulness professional te worden volg je een erkende mindfulness opleiding.
De Vereniging Voor Mindfulness (VVM) heeft een aantal Nederlandse opleidingen geaccrediteerd. Als je een van deze opleidingen hebt gevolgd kan je in principe een gecertificeerde professional worden (indien je natuurlijk ook aan de andere gestelde voorwaarden voldoet).

Er zijn meerdere opleidingen voor trainer in Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en/of Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT).
Inmiddels zijn er ook veel nieuwe Mindfulness Based Programma’s (MBP’s) opleidingen die hier een afgeleide van zijn.

Binnen de VVM spreken we over Mindfulness Professionals wanneer we het hebben over door ons gecertificeerde leden die zijn opgeleid om een MBP (Mindfulness Based Programma waar ook MBSR en MBCT onder valt) over te dragen of in te zetten.

Heb je jouw mindfulness opleiding bij een ander opleidingsinstituut gevolgd, bijvoorbeeld in het buitenland? Leg de inhoud hiervan dan voor aan de certificeringscommissie van de VVM. Zij toetst dan of deze opleiding voldoende niveau en inhoud heeft voor certificering.

De volgende geaccrediteerde opleidingsinstituten geven nu nog actief MBCT/MBSR-opleidingen:

Onderstaande opleidingsinstituten hebben in het verleden geaccrediteerde MBCT/MBSR-opleidingen gegeven.
Een in het verleden behaald certificaat  bij een van deze opleidingen wordt nog erkend.

• MBCT-opleiding van Ger Schurink
  • Present Mind
  • Rino Groep
  • ITIP school voor leven en werk