Jaardagen

Twee keer in het jaar organiseren wij een Jaardag.
Op deze Jaardagen wordt in de ochtend de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden en is er een inhoudelijk deel voor de leden. Na de ALV hebben we een of meerdere sprekers die verdieping geven op het gebied van mindfulness.
Dan verwelkomen wij ook graag niet-leden die geïnteresseerd zijn in mindfulness.

Voorjaarsdag vrijdag 17 mei 2019

De Jaardag van 17 mei 2019 in Seats2Meet Utrecht was goed bezocht.

Het symposium bood een goede oriëntatie op de verschillende doelstellingen en bijbehorende programma’s die binnen organisaties aangeboden worden.

Op dit symposium lichtten Dennis van der Rijt van Bridgeman in Business en Rob Vincken van See True toe welke programma’s zij aanbieden. Ook Pauline de Vries en Mariska Blaauw van ASML uit Eindhoven gaven een toelichting waarom en hoe zij mindfulness gebruiken in hun vitaliteitsprogramma.

Opvallend is dat in bedrijven kortere mindfulness trajecten de voorkeur genieten. Zowel wat betreft de hoeveelheid sessies als de duur van de sessies.
We kunnen concluderen dat er steeds meer belangstelling komt voor kortere programma's, workshops en pauze meditaties in bedrijven. Ook is opvallend dat mindfulness in organisaties wel redelijk wordt geaccepteerd, maar nog niet is geïntegreerd.